5 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles voor Geelse atletiekclub op eigen parcours

De Geelse atletiekclub had geen betere dag kunnen uitkiezen voor de organisatie van haar derde veldloop. Het afwisselende maar uitdagende parcours wist weer veel sportliefhebbers te bekoren. Onder een stralende winterzon zagen we 577 atleten aan de start passeren. Spijtig genoeg had het griepvirus enkele van onze atleten buiten strijd gezet, maar met 69 deelnemers kon de Geelse atletiekclub op een mooie afvaardiging rekenen.

Eventjes voor 12 uur begonnen de zenuwen bij de G-atleten toe te slaan. Met z’n achttienen verschenen ze aan de start. Daarna was het de beurt aan de allerkleinsten, de kangoeroe meisjes en jongens die 300 meter moesten lopen. Bij aankomst kreeg elk atleetje een welverdiende medaille en een verrassingspakket.

Om 12u30 werd het startschot gegeven voor de benjamins meisjes (2009) waar Kaat Gysen de eerste bronzen medaille voor de Geelse atletiekclub wist binnen te halen. Bij de benjamins meisjes (2008) stonden er twee Geelse meisjes op het podium: Diete Spapen kon de gouden medaille in de wacht slepen, op de voet gevolgd door Fien Hannes, die zilver behaalde. Ook bij de benjamins jongens (2009) konden Jasper Van Damme (zilveren medaille) en Robbe Janssen (bronzen medaille) de Geelse kleuren op het podium plaatsen.

Bij de pupillen meisjes (2007) veroverde Julie Claesen de derde plaats, wat haar een bronzen medaille opleverde. Bij de pupillen jongens (2007) zorgde Stan Veraghtert voor de gouden medaille en spurtte Tiemen Julliams naar de zilveren medaille.

Ook bij de miniemen en de cadetten kon de Geelse Atletiekclub de gouden medailles in eigen huis houden. Zowel Roos van Ham (miniemen meisjes 2005), Stef Helsen (miniemen jongens 2004), alsook Ferre Leysens (cadetten 2002-2003) mochten op het hoogste schavotje plaats nemen. De laatste medaille voor de Geelse atletiekclub was voor Jenthe Vaes die een mooie tweede plaats op haar naam schreef.

Een dikke proficiat aan al onze atleten voor hun puike prestaties op deze derde editie van onze veldloop op het zonovergoten domein Lissenvijver. Hierbij ook onze speciale dank aan de sponsors die deze wedstrijd mogelijk maakten en niet te vergeten onze trainers en de vele medewerkers die zorgden voor een vlekkeloos verloop van deze dag.

Update uitslag

facebookpagina voor een berg prachtige foto's!

video's:

G-loop, kangoeroe's en benjamins

pupillen en miniemen

cadetten en scholieren

dames juniors, seniors en masters

heren juniors, seniors en masters