Natuurloop Geelse Atletiekclub groot succes!

Voor de eerste keer kon de Geelse atletiekclub haar jaarlijkse natuurloop laten starten vlak voor de deur van het nieuwe clubhuis. Blijkbaar zorgde dit voor veel nieuwsgierige joggers, want nooit kwamen meer joggers opdagen voor deze midzomer run. Met 77 deelnemers aan de kinderlopen en 319 inschrijvingen voor de 6km (of waren het er nu 7 kilometers...) en de 10km (of waren het er 11...?) werd de kaap van 400 atleten net niet overschreden. Het nieuwe clubhuis bewees eens te meer haar diensten.

Tijdens het "voorprogramma" kom het jeugdig geweld in 4 verschillende afstanden (250m, 500M en 1000m) zijn medailles en goodie-bag verdienen. 77 jongens en meisjes daagden hiervoor op en liepen op de atletiekpiste alsof hun leven er van af hing. Wat later viel dan het startschot voor de 10,950km, waarvoor niet minder dan 175 deelnemers aan de start verschenen. Winnaar werd Dennis Vanhoof in een tijd van 40'32. Voor de 2e plaats werd het nog spannend, maar Gino Lauwen kon Niels Mesens nog net voorblijven. Ook zij bleven met respectievelijk 40'51 en 40'56 net onder de 41 minuten.

Bij de dames kon Janna Van Doninck het laken naar zich toe trekken op de lange afstand. Zij hield 16 seconden over op Astrid Kamst die in 47'56 op de 2e plaats eindigde. Het podium werd vervolledigd door Ine Vandeperre die 48'23 nodig had om de bijna 11km vol te maken.

De korte jogging werd bij de heren overtuigend gewonnen door Geert Schraven, die met 24'57 net onder de 25 minuten wist te blijven. Andy De Rooy kon beslag leggen op 2e plek met 25'40 en een halve minuut later kwam Wouter Hus over de meet om het brons in ontvangst te nemen.

Ilse Engelen kon op dezelfde afstand bij de dames naar de overwinning lopen in 33'19, Caroline Goovaerts had hiervoor 33'46 nodig om zo als 2e te eindigen en tot slotte finishte Evy Van Hove op een mooie derde plaats in 34'07.

Tijdens de "après-jogging" werden er nog gezellig nagepraat en werden ook enkele loopschoenen verloot onder de nog aanwezige deelnemers.

Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en aanwezigen, wij hopen jullie allen even massaal te mogen begroeten in 2018!

Uitslag 6,8km

Uitslag 10,9km