Jeugdwerking

Jonge atleetjes kunnen zich bij de Geelse Atletieklclub aansluiten vanaf het jaar dat ze 7 jaar worden. Dit kan het begin zijn van een rijkgevulde atletiekcarrière.

Ons doel is om jonge atleetjes te begeleiden tot ze op hun top zitten als ze volwassen zijn. Dit is een lange weg van soms bijna 20 jaar. Daarom kiezen we bij de jeugd vooral voor enkele speelse trainingen, waar plezier boven prestaties primeert, maar de atleet toch zijn basisvaardigheden ontwikkelt. Als de atleet plezier beleeft in zijn sport en tevens ook talent heeft, dan komt dit vroeg of laat toch naar boven.

We geven onze atleten ook training in alle gangbare disciplines van de atletiek. Zo kan een bepaalde training in het teken staan van kogelstoten, terwijl de volgende in het teken staat van spurten.

Uitzonderlijke prestaties bij de jeugd kunnen verschillende redenen hebben:

  • de atleet traint veel
  • de atleet is voor op zijn leeftijd
  • de atleet heeft talent

Als een van de eerste twee redenen het geval is, dan gaan andere atleten de atleet vroeg of laat inhalen als ze hun groeiachterstand hebben ingehaald of hun trainingsintensiteit bij de oudere categorieën hebben opgetrokken. Enkel zij die zeer veel en nauwkeurig trainen en bovendien nog wat talent hebben zullen ooit de top bereiken.