Trainingen

Alle trainingen voor de atletiekgroep vinden  plaats op en rondom de atletiekpiste van De Leunen.

De atleten trainen zoveel mogelijk binnen hun eigen leeftijdscategorie met een vaste trainer. Zij volgen een uitgekiend trainingsschema dat de persoonlijke ontwikkeling van de atleet in zowel loop- als kampnummers tot doel heeft (zie hiervoor ook naar onze link “Jeugdwerking”). Het schema wordt opgesteld door onze hoofdtrainer Luc Peeters. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de wedstrijden die op de kalender staan.

De Geelse Atletiekclub staat open voor wedstrijdatleten én recreanten. Zij trainen gezamenlijk met elkaar en kunnen op die manier van elkaar leren.

Deelnemen aan wedstrijden kan door alle aangesloten atleten. Je kan altijd eens een keertje gaan proberen op een wedstrijd, onze trainers zullen je zeker opvangen en helpen (zie hiervoor onze wedstrijdkalender).

Het wekelijkse trainingsschema ziet er als volgt uit:

Dag Tijd Trainingsgroep
Maandag 19.00u-19.30u Duurloop voor pupillen en miniemen met wedstrijdambities
Maandag 19.00u-20.00u Training voor cadetten, scholieren, junioren en seniors
Woensdag 18.00u-19.00u Training voor kangoeroe's, benjamins, pupillen en miniemen
Woensdag 19.00u-20.30u Training voor cadetten, scholieren, junioren en seniors
Vrijdag 18.00u-19.00u Training voor kangoeroe's, benjamins, pupillen en miniemen
Vrijdag 18.00u-19.30u Training voor cadetten, scholieren, junioren en seniors

Opgelet:

Van bovenstaand schema wordt enkel afgeweken in volgende gevallen:

• de trainingsdag op een officiële feestdag valt  (bijv. nu woensdag 1 november: geen training)
  • tussen kerstmis en nieuwjaar (dus laatste training 2017: 22 december, eerste training 2018: 3 januari.)
  • uitzonderlijk weersomstandigheden: een onweer dat uitbreekt een halfuur voor de training, sneeuwval waardoor wegen onberijdbaar zijn...

De trainingen zijn niet verplicht, al adviseren we onze atleten die regelmatig aan wedstrijden deelnemen om niet te veel trainingen over te slagen...! Verder benadrukken we dat de trainingen ook doorgaan tijdens de schoolvakanties.